Как да изтрия абонатите в социалните мрежи?

Абонатите са категория, позната може би на всички повече или по-малко активни потребители на социални мрежи. Сред абонатите може да бъде човекът, изпратил молбата за приятелство, която впоследствие беше отхвърлена от вас, и акаунтът, изтрит от списъка с приятели, и просто някой бот, който се опитва да се сприятели с всички.

За съжаление, не всеки знае как да премахне последователи на Vkontakte и други популярни социални мрежи, така че списъкът от 2-3 души нараства с течение на времето и става разразителен.

За някои потребители присъствието на читатели и фенове, които следят новинарските им емисии, абсолютно не е объркващо или досадно.

Но понякога по някаква причина не искам определен човек да гледа снимките ви (отнасящи се до Instagram) или да е наясно с вашите лични събития и новини.

А понякога има просто желание да се отървем от „баласта“. И в първия, и във втория случай е достатъчно просто да изтриете един контакт или целия списък от абонати наведнъж: алгоритъмът, според който трябва да действате, зависи от принципите на работа на определена мрежа.

Как да изтриете абонатите във ВК?

За да се справите с нежелателни абонати, ако сте потребител на многомилионната социална мрежа „VKontakte“, можете само чрез временно или постоянно поставяне на отделни акаунти в „черен списък“.

За съжаление, разработчиците не добавиха удобен бутон, с натискането на който този проблем ще бъде решен незабавно и без излишни жестове, така че продължете по следната схема:

  • щракнете върху бутона „Моите абонати“ на вашата страница (под снимката на профила);
  • изберете акаунта за изтриване и задръжте курсора на мишката върху него;
  • щракнете върху кръста, който се появява в горния десен ъгъл на картината с надпис „Блок“;
  • Потвърдете действието в новия диалогов прозорец, който се появява на екрана.

Като цяло това е цялата мъдрост: сега избраният от вас човек е блокиран и е в личния ви „черен списък“, така че вашите актуализации няма да се показват в емисията му за новини. В допълнение, характеристиките на „черния списък“ са такива, че няма да може да ви изпраща лични съобщения или нови молби за приятелство. Ако ви е приятно с това състояние на нещата, можете да спрете до там.

Но ако не искате да разширите списъка с нежелани, а просто се отървете от ненужните абонати, след няколко часа просто отворете раздела „Черен списък“ в „Настройки“ и изтрийте избраните акаунти от него един по един. Те обаче няма да се появят отново в категорията потребители, абонирани за вашата страница (ако сте чакали за зададения период от време, а това е не по-малко от час, но по-добре - ден за вярност).

Разбира се, методът отнема много време и не е много бърз (всички изтривания се извършват ръчно и ако списъкът съдържа повече от 100 души, това ще отнеме повече от една минута). Но по-прости опции, уви, не съществуват - можете да опитате да напишете на всеки човек отделно съобщение, като ги помолите да се отпишат или да публикуват бележка с подобно съдържание на стената, но къде е гаранцията, че ще ви послуша? Тя е сложна и неефективна.

Как да премахна абонатите в My World?

В социалната мрежа My World потребителите, които ви изпращат заявка за приятелство, също се показват автоматично като абонати.

Алгоритъмът за освобождаване от досадни читатели и ботове е подобен на предишната схема: можете да ги изтриете, като добавите към „черния списък“.

За целта кликнете върху малкия триъгълник срещу потребителския акаунт и след като се появи падащият списък, изберете опцията „Добавяне към черния списък“.

След това, ако желаете, можете да го премахнете от там и ако потребителят наистина дразни, например, постоянно изпраща спам или реклама - оставете го в спешния случай завинаги, за да не ви притеснява повече.

Как да премахнете последователя на Instagram?

Instagram е изключително популярна социална мрежа, която ви позволява да споделяте нови снимки и впечатления с приятелите си всеки ден. Като се абонирате за страницата, потребителите ще могат да оценяват и коментират публикуваните снимки. Но ако сред посетителите ви в Instagram има хора, на които изобщо не искате да въвеждате лично съдържание или ботове, от които няма абсолютно никаква полза, можете лесно да ги „отпишете“ от вашия акаунт.

За да направите това, трябва:

  • Отворете приложението Instagram на мобилното си устройство
  • изберете раздела „Профил“, разположен вдясно, в долната част на екрана;
  • след като бутонът „Абонати“ се покаже в горната част на екрана, щракнете върху него, за да се покажат всички потребители, абонирани за вашия акаунт;
  • изберете конкретен човек, когото ще изтриете, и щракнете върху псевдонима му, за да отворите профил;
  • в отворения профил щракнете върху стрелката в горния десен ъгъл, за да извикате допълнителното меню;
  • в менюто, което се показва, изберете опцията „Блокиране на потребителя“ - сега той ще бъде премахнат от списъка на вашите последователи и няма да може да наблюдава актуализациите на вашата страница;
  • в Instagram трябва да потвърдите изтриването, като кликнете върху бутона „Да, сигурен съм“, след което избраният абонат ще бъде напълно блокиран.

Презаредете страницата и отново прегледайте текущия списък, за да сте сигурни, че избраният от вас потребител е изтрит от него. Сега той е загубил достъп до вашата емисия за новини и няма да може да вижда снимките ви, но все пак вижда вашите коментари и харесвания под снимките на хора, за чиито актуализации сте абонирани съвместно.

Както можете да видите, да се отървете от ненужните контакти не е трудно, освен в някои случаи ще трябва да отделите малко време.

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.